Кроз активно и здраво старење до одрживог развоја

У организацији Факултета медицинских наука и министарства без портфеља за демографску и популациону политику , у Крагујевцу је одржана конференција под називом „Кроз активно и здраво старење до одрживог развоја”.

Прва национална конференција овог типа креирана је на савремен, мултидисциплинаран и интерактиван начин како би се активно сагледали сви аспекти старења.

Циљ је да се креирају нове акције и ојачају професионалне, друштвене снаге и политике за одрживи развој Србије.

Просечна старост становника у Србији је 43 године. Због тога су веома значајне теме посвећене здрављу и социјалним питањима старих. Тим поводом, Факултет медицинских наука у Крагујевцу, окупио је међународне и домаће стручњаке да о томе говоре.

Панеле су водили искусни модератори, врхунски експерти и професионалци у овој области.

Учесници конференције су дискутовали, размењивали искуства и генерализовали кључне поруке за унапређење здравља и живота старијих у Србији.

Ово је прва мултидисциплинарна, интерсекторска, трансверзална конференција која је окупила здравствене и социјалне раднике и удружења грађана са циљем да допринесе бољем квалитету живота старих у Србији.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *