Култура: Графике Невенке Стојсављевић у Галерији „Мостови Балкана“

У Градској галерији „Мостови Балкана” отворена је изложба „Тајна, мир и/или тишина” којом се ауторка Невенка Стојсављевић широј јавности, а Крагујевчанима први пут, представља својим графикама у техници линореза и сериграфије.

Радови уметнице Невенке Стојсављевић који су изложени у крагујевачкој Галерији „Мостови Балкана“ нису предметни и не представљају визуелан доживљај ликова већ су прилично апстрактни.   

Ауторка изложбе добитница је специјалне награде на 3. Међународном бијеналу „АРТиЈА“ 2022. године што је препоручило за самостално излагање у Крагујевцу.

Невенка Стојсављевић је завршила Факултет примењених уметности у Београду, а магистрирала на Факултету ликовних уметности.

Радила је као професор у Школи за дизајн и на Високој школи ликовних и примењених уметности у Београду.

Учествовала је на преко 300 групних изложби, колонијама и симпозијумима у земљи и иностранству.

За свој уметнички рад освојила је бројне награде.

Најновија књига Крагујевчанке Љубице Жикић „Дневник једног одрастања“ представљена је у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

И ова шеста књига познате крагујевачке ауторке говори о младима и међугенерацијској повезаности.

Ауторка каже да је писање најновијег романа почела у време короне.

„Дневник једног одрастања“ је шеста књига у стваралачком опусу Љубице Жикић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *