Вучић: Верујем да ће ЕУ успети да наметне договорено још 2013. године


Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да верује да ће се наставити процес дијалога са Приштином и да ће ЕУ успети да намете нешто што су нам гарантовали 11 година, а што су све три стране потписале, а то је споразум из 2013. године и најважнији предуслов – формирање ЗСО.

Он је на пријему делегације Србије при УН рекао да се нада да ће то остати предуслов за чланство Приштине у Савету Европе.

Како је нагласио, Србија је као оснивач Уједињених нација била посвећена Повељи УН и да верује да су то главни принципи света сутрашњице.

„Када неко каже да нам треба мање УН, ми кажемо да нам треба већа улога УН, јер је то једини начин да повратимо стабилност и мир у свету.

Ко год прекрши међународни поредак ми то кажемо и ко год је жртва ми смо на његовој страни“, рекао је председник Србије.

Вучић је поновио да је Србија на европском путу и да верује да је у претходном периоду остварила добре резултате у погледу стопе раста и животног стандарда.

„Захваљујући вашим гласовима, победили смо за Експо2027 и позивам вас све у Београд и да учествујете на изложби посвећеној младости и спорту.

Верујемо да такав дух, заједно са новим идејама и енергијом младости, може да донесе добре резултате“, закључио је он.

Такође је рекао да Србија тражи да се повуче резолуција о Сребреници или да чланице ГС УН гласају против, јер ће она продубити јаз и довести до нестабилности и тензија на Западном Балкану, до отварања старих рана и отворити Пандорину кутију“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *