Култура: Поезија у театру, ретроспективна изложба посвећена Драгану Савићу

Радо виђени гости крагујевачке публике, песник Марко Милошевић и кантаутор Борис Режак приредили су још једно Поетско музичко вече у Књажевско српском театру.

Гости Крагујевчани поетско музичке вечери били су Саша Пилиповић и Мирјана Живановић, ауторка збирке поезије – Фреквенција душе, која је објављена прошле године, промовисана на Сајму књига у Београду, представљена и у Крагујевцу.

Марко Милошевић је последњих година окупио глумце из целог региона. Његове стихове, између осталих говорили су: Тарик Филиповић, Борис Исаковић, Тихомир Станић, Горан Султановић и многи други.

У галеријском простору Народне библиотеке „Вук Караџић“ отворена је ретроспективна изложба Драгољуба Драгана Савића.

Рођен у Мостару, живео је у Земуну, оснивач „Београдског круга 2“ у групи која је допринела развоју савременог стрипа, Савић је био један од најактивнијих чланова промотер француско – белгијске школе визуелног приповедања.

Дошавши у Крагујевац неуморно је радио на афирмацији српског стрипа.

Драган је био комплетан стрип сценариста, илустратор, публициста, педагог, уредник, издавач и један од кључних обновитеља српског стрипа 90-тих година.

Приповедач масовног ауторског стрипа, европског и југословенског.

Пуна мера његових талената открива се накнадно данас.

Део стваралаштва Драгана Савића може се погледати до 19. априла.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *