Реконструисана Основна школа „Драгиша Луковић Шпанац“ у Белошевцу

У комплетну енергетску санацију основне школе Драгиша Луковић Шпанац у Белошевцу уложен је 41 милион динара.

Захваљујући овим улагањима, услови за боравак и рад ђака и просветних радника су бољи, а годину дана након почетка радова, бележе се и уштеде у потрошњи енергената.

Новац су обезбедили Министарство рударства и енергетике и град Крагујевац.

У оквиру Националног програма енергетске санације објекта од јавног значаја, у Крагујевцу је средствима Министарства рударства и енергетике и локалне самоуправе, реконструисана Основна школа “Драгиша Луковић Шпанац“ у Белошевцу.

Завршена је и прва грејна сезона у којој се уместо котла на угаљ, користила нова гасна котларница.

Енергетска санација школе је ученицима и наставницима обезбедила боље услове за рад, а значајно је смањена емисија угљен-диоксида у овом насељу.

Од 1980. године у ОШ Драгиша Луковић Шпанац у Белошевцу нису забележена значајнија улагања, а услови за рад ученика и наставника били су скромни.

Мере енергетске ефикасности, поред бољих услова, доприносе и значајној уштеди.

Ово је пета школа у Крагујевцу у којој је урађена енергетска санација.

Реконструкцијом школе, мештани једног од највећих крагујевачких насеља добили су модеран и економски функционалан објекат.

Радови су изведени у склопу пројекта унапређења енергетске ефикасности у објектима од јавног значаја у јединицама локалне самоуправе.

У сарадњи са Министарством рударства и енергетике до сада су у Крагујевцу реализовани пројекти енергетске санације школа Станислав Сремчевић, Прота Стева Поповић Чумић, Радоје Домановић и Мирко Јовановић.

Школа у Белошевцу је била у најлошијем стању.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *