Култура: Премијером представе „На трагу“ отворени 14. Јоакимови дани

Премијером представе „На трагу“ у Књажевско-српском театру отворени су 14. по реду Јоакимови дани.

Текст представе написао је глумац крагујевачког позоришта Никола Милојевић. Он је за овај текст добио Награду Удружења драмских писаца Србије „Бранислав Нушић“ 2016. године, а представа је први пут постављена на сцену у Београдском драмском позоришту 2018.

Комад говори о позоришном свету иза сцене, о свему што публика не види док представа настаје.

Режију потписује Александар Лукач, редитељ и професор из Канаде који је крагујевачкој публици познат по раду на представама Успомене на „Црвену заставу“, Ружење народа и другим. Представа „На трагу“ је реализована у копродукцији са Краљевачким театром.

Јоакимови дани одржавају се сваке године у Књажевско-српском театру и део су крагујевачких Мајских свечаности.

У оквиру Концертне сезоне Музичког центра Крагујевац, приређен је концерт Градског камерног оркестра „Шлезингерˮ и солисте Василија Соколовског у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

На програму су била дела Хајдна, Менделсона и Малера. На концертном репертоару посебну пажњу привукао је Адађето III став из Малерове пете Симфоније.

Као солиста наступио је млади виолончелиста, Василиј Соколовски, студент Филолошко-уметничког факултета, који је сарађивао са „Шлезингеромˮ.

Музички центар Крагујевац и за наредни месец припрема оркестарски репертоар.

Градски камерни оркестар „Шлезингерˮ већ планира наредну концертну сезону на јесен за коју најављује низ спектакуларних концерата.

Аутор емисије Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *