Културно лето у Крагујевцу уз „Дукате“

Манифестација Културно лето у Крагујевцу настављена је на тргу код Фонтане где је пред бројном публиком наступило Културно уметничко друштво „Дукати“ из Кагујевца.

Фолклорни ансамбл је извео сплет игара из Србије као и традиционалне песме из Русије и Србије.

Богат културно уметнички програм овог лета употпунио је наступ КУД-а „Дукати“ из Крагујевца.

Ансамбл броји више од 250 чланова и својим програмом негује традиционалне игре и песме из Србије.

На тргу код Фонтане наступиле су две од четири групе Дуката које су извеле сплет игара из Србије.

Након низа концерата у Великом парку и бројних уметника који су наступили у оквиру манифестације Културно лето у Крагујевцу, Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“  организовао је наступ КУД- а „Дукати“ код нове Фонтане.

На једној од омиљених летњих локација у граду љубитељи фолклора уживали су у вечерњем програму уз традиционалне песме из Србије и Русије.

У наставку манифестације Културно лето у Крагујевцу на тргу код Фонтане и на бини у Великом парку очекују нас гостовања великог броја уметника из Србије и региона који ће овог лета свој програм представити публици у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *