Корона утицала на број незапослених

У Крагујевцу се на евиденцији Националне службе за запошљавање тренутно налази 16.900 незапослених особа, док у Шумадији око 20. 000 људи тражи посао.

Корона је утицала на пораст броја незапослених, али не у великој мери.

Највећи број незапослених био је у марту, априлу и мају када се у Крагујевцу око 17.500 људи водило као незапослено, што показује да је нешто више 1.000 радника у том моменту остало без посла.

На виртуелном сајму запошљавања посао је тражило више од 300 незапослених Крагујевчана, а до овог момента запослено је 66 особа.

На виртуелном сајму запошљавања у организацији Националне службе за запошљавање учествовало је 70 компанија из Србије, а посао је тражило 7.500 незапослених оз читаве земље.

Из Крагујевца је посао на виртуелном сајму тражила више од 300 особа, а била су понуђена 132 нова радна места у шест компанија са територије Шумадије.

Нови посао је, до овог тренутка, пронашло 66 особа.

Тренутно се спроводи низ нових активности у циљу запошљавања и обука незапослених.

Отворен је јавни позив за незапослене за специјалистичке обуке у области информационих технологија.

Пријава траје до 1. септембра.

Филијала НСЗ у Крагујевцу и локална самоуправа потписали су споразум о заједничком финансирању појединих програма и пројеката у оквиру мера запошљавања.

У току је реализација програма коју нуди обуку за посластичаре у сарадњи са Трговинско-угоститељском школом „Тоза Драговић“, а предност током конкурса имају незапослени која су пријављени на евиденцију НСЗ-а са основном школом.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *