Кутак за квалитетније старење

Црвени крст Крагујевца ове године обележава пет година постојања “Кутка за квалитетније старење” у коме велики број волонтера старијих од 65 година поклања своје знање и искуство својим вршњацима и тиме их мотивише да што активније и здравије старе.

Свечаност поводом овог јубилеја одржана је у Скупштинској Сали Градске управе.

Активности ове акције имају за циљ санирање проблема који су присутни код већине старијих особа.

Изолованост, недовољна информисаност о услугама и правима из социјалне и здравствене заштите, сиромаштво, су само неке од тема које се у “Кутку за квалитетније старење” решавају уз помоћ волонтера.

Ови људи великог срца и добре воље својим стручним саветима, позитивном енергијом и креативним радом помажу својим вршњацима да превазиђу све проблеме на које наилазе у свакодневном животу.

На овој свечаности први пут је додељено признање Црвеног крста Крагујевац Др. Десанка Бранковић-Милосављевић волентерки Милки Игњатовић која је за 30 година поклонила више од 20.000 сати волонтерског рада онима који то не могу узвратити и својим радом и материјалном помоћи значајно допринела просперитету и угледу Црвеног крста.

Пет успешних година рада ”Кутка за уквалитетније старење” препознао је и подржао Црвени крст Србије са закључком да је много урађено.

Званице, међу којима су били присутни и гости из иностранства поздравила је Гордана Дамњановић члан градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

Волонтери, активни учесници овог програма препознали су предности трећег доба.

Истрајни у одлуци да медикаменте замене дружењем, сликањем, спортом и путовањима.

Жеља им је да своја искуства пренесу и на друге градове и општине и прошире ову срећну породицу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *