Кутак за старије Крагујевчане

У просторијама Црвеног крста у Крагујевцу већ 6 година постоји Кутак за квалитетније старење који има око 200 чланова.

Сваког уторка, од 10 до 13 часова, у Кутку се окупљају старији суграђани и организују бројне активности које су значајне за популацију трећег доба.

Кутак за квалитетније старење у Крагујевцу, који је отворен је 2012. године, је место где старији суграђани могу да се окупљају, друже и учествују у различитим активностима како би им живот у трећем добу био динамичнији и квалитетнији.

У Кутак долазе пензионери доктори наука па до оних са основном школом. Како кажу, није им важно образовање већ заједничка интересовања и дружење.

Поред организације бројних активности, спортско-рекреативних, културних и здравствено-превентивних, посетиоци Кутка воде рачуна једни о другима.

Постоји дан који се зове “Добар дан како сте?” када позивају своје чланове који су непокретни или су спречени да долазе да се распитају шта је оно што им је најпотребније.

Чланови Кутка за квалитетније старење планирају бројне активности у 2019. години.

Током наредне године обрађиваће историјске теме, попут Првог светског рата, обележаваће значајне датуме и организовати излете ван града, али ће пре свега бринути једни о другима.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *