Квалитетнији живот за више од 3.000 грађана из рањивих група

Резултати програма Владе Швајцарске, који је усмерен ка побољшању квалитета живота грађана Србије, представљени су на скупу у Крагујевцу.

Том приликом, уручени су сертификати представницима 26 организација које су спровеле пројекте преко којих је више од 3.000 грађана, углавном припадника рањивих друштвених група, добило подршку за квалитетнији живот.

Скупу су присуствовали и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Влада Швајцарске, у оквиру свог програма, реализује бројне пројекте у сарадњи са цивилним сектором и локалним самоуправама који доприносе побољшању живота грађана Србије.

Програм је искључиво усмерен ка припадницима рањивих друштвених група. Резултати пројеката, које је спровело 26 организација цивилног друштва, сумирани су на скупу у Крагујевцу.

Поред представника међународних институција, локалних самоуправа и других организација, скупу је присуствовала Слађана Чабрић, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

На скупу су најављене активности осам нових пројеката усмерених ка побољшању приступа правима и испуњавању потреба грађана из рањивих група које ће реализовати локалне самоуправе у партнерству са организацијама цивилног друштва.
Програм „Свис Про“ подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *