Лабораторија Марковић долази по узорке на кућну адресу

У време када је Србија у ванредном стању, особама старијим од 65 година забрањен је излазак из својих домова.

Велики број грађана који имају здравствене проблеме није у могућности да уради лабораторијске анализе крви. Лабораторија Марковић изашла им је у сусрет и у наредном периоду долазиће, по позиву, на кућну адресу.

Особама старијим од 65 година забрањено је кретање за време трајања ванредог стања које је уведено у Србији због опасности од корона вируса.

Управо ова категорија становништва је најугроженија и има највише проблема са здрављем. Пензионери којима су потребне анализе крви сада нису у могућности да оду до лабораторије и провере своје здравствено стање.

Лабораторија „Медико лаб“ Марковић одлучила је да изађе у сусрет старијим грађанима и по узорке дође до места њиховог становања, а након обраде, резултате донесе на кућну адресу. Крагујевчани којима терапија директно зависи од анализе крви, своје резултате моћи ће да добију не излазећи из својих домова.

Поред анализа крви, сви пацијенти ће од лабораторије Марковић бесплатно добити брошуру са саветима како правилно одржавати личну хигијену. У овој лабораторији додају да пацијент плаћа само анализу крви, док је долазак по узорак на адресу бесплатан.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *