Лакше до потребних информација у области аграра

Уједињене и умрежене организације: Бизнис иновациони центар, Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља,

Регионална привредна комора Шумадијског и Поморавског округа и Центар за пољопривреду и рурални развој у наредном периоду требало би да омогуће најквалитетнију услугу свима који се баве аграром, односно да лако и једноставно дођу до нопходних информација.

Све услуге које град Крагујевац спроводи биће обједињене на једном месту, истакао је члан Граског већа за ивестиције и управљање пројектима, Владимир Доби.

Олакшана комуникација и брза услуга, биће приоритет у раду локалне самоуправе, наводи градски већник задужен за пољопривреду и равномерни и одрживи развој села и града, Дамјан Срејић.

Интеграција више организација које се баве бизнисом и агробизнисом, а то су: Бизнис иновациони центар, Агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, Центар за пољопривреду и рурални развој и Регионална привредна комора, иду ка истом циљу, а то је доступност информација, савети и помоћ људима који се баве бизнисом и агробизнисом, са акцентом да новац из приступних фондова искористе грађани који живе у граду Крагујевцу и Шумадијском региону.

У Крагујевцу се интензивно ради на спровођењу Страт-ап програма, пројектима за техничку помоћ привредницима и предузетницима у изради документације за аплицирање за средства која се добијају преко Агенције за развој Србије.

Значајно је напоменути да је Крагујевац остварио привредни суфицит у износу од 72 милиона евра у предходних седам месеци, у тешким околностима због пандемије корона вируса.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *