Градоначелник обишао радове на изградњи станова за припаднике снага безбедности

Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић обишао је локацију на Денином брду, на којој се граде станови за припаднике снага безбедности.

У току је изградња прве фазе, у оквиру које је планиран завршетак 216 станова за које је издвојено 6, 5 милиона евра.

Град Крагујевац је за девет ламела које обухватају изградњу близу хиљаду станова определио парцелу без накнаде која заузима површину од 10 хектара.

За уређење инфраструктуре локална самоуправа определила је 500 милиона динара.

Извођач радова је Предузеће за путеве Крагујевац а, сви планирани рокови и динамика радова ће бити испоштовани.

Машине и радници раде пуном паром на Денином брду. После обимних послова који се односе на уређење инфраструктуре, а то је израда водоводне и канализационе мреже, електрификација и гасна инсталација, као и сви послови око спровођења телекомуникационе мреже сада следи завршна фаза – асфалтирање.

Сви радови биће окончани у предвиђеном року, а завршетак послова извођач очекује у наредна два месеца.

Приликом обиласка радова на Денином брду градоначелник Крагујевца, Никола Дашић, је рекао да се посао одвија предвиђеном динамиком, па ће станови у две ламеле за 216 породица бити на време усељиви.

Денино брдо биће модерно градско насеље, а локална самоуправа ће учинити све да грађани који живе у овом делу града имају квалитетан комунални живот, нагласио је градоначелник Дашић.

За изградњу станова на Денином брду, из републичког буџета издвојено је 33 милиона евра. Радови на путној инфраструктури поверени су Предузећу за путеве Крагујевац.

До сада су, на Денином брду, завршени радови на уређењу инфраструктуре у вредности од близу 104 милиона динара.

Иначе, цена станова по метру квадратном, које ће отплаћивати корисници који раде у службама безбедности, износи 430 евра без ПДВ–а.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *