Лечење ретких болести у 5 апотекарских установа и 19 специјалних болница

Ваучери за набавку лекова и медицинских средстава и за рехабилитацију, које Република Србија додељује оболелима од ретких болести, могу се искористити у пет апотекарских установа и 19 специјалних болница и института из Плана мреже здравствених установа Републике Србије, саопштило је Министарство за бригу о породици и демографију.

Како je навeдено, ваучери за набавку лекова, који важе на износ од 35.000 динара, могу се искористити у апотекарским установама „Београд“, „Galen pharm “, „Alba Graeca Pharm “, „Кршенковић“ и „Бену“.

Ваучери за рехабилитацију, који износе 50.000 динара, могу да се искористе у 19 специјалних болница: Меленци, Бања Кањижа, Јунаковић, Врдник, Бања Ковиљача, Буковичка бања, Гамзиград, Ивањица, Меркур, Агенс у Матарушкој бањи, Рибарска бања, Нишка бања, Гејзер у Сијаринској бањи, Бујановац и Селтерс Младеновац.

Такође, на листи су и Специјална болница за неуролошка и посттрауматска стања Стари Сланкамен, Специјална болница за неспецифичне плућне болести „Сокобања”, Специјална болница за болести штитасте жлезде и болести метаболизма „Златибор”, Чајетина и Специјална болница за прогресивне мишићне и неуромишићне болести Нови Пазар.

Комплетна документација везана зa остваривање права на ваучереза набавку лекова и медицинских средстава, ваучере за рехабилитацију и на једнократну финансијску помоћ, која износи 25.000 динара, доступна је на сајту Министарства за бригу о породици и демографију, на линку https://www.minbpd.gov.rs/podrska-obolelima-od-retkih-bolesti/.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *