Леденице са кровова претња за пешаке

На основу Одлуке о комуналном реду, грађани су, у зимском периоду, у обавези да уклањају леденице са кровова и истурених делова зграда.

Уколико не уклоните леденице са крова и фасада платићете казну од 5.000 динара за физичко лице, до 50.000 динара за правно лице.

Леденице које висе са стамбених објеката проблем су искључиво скупштине станара.

Другим речима, дужност скупштине станара, или управника зграде је да уклони леденице и снег са крова и фасада, тераса и балкона, ограде места где леденице настају, али и да створе безбедне услове за њихово уклањање.

Зграде су правни субјекти, па су одговорни сви станари колективно.

Уколико станари не могу физички да уклоне леденице, имају право да ангажују треће лице, или да позову ватрогасце за савет.

Закупци пословног простора, такође суи дужни да уклањају леденице да не би било нежењених последица.

Ко не уклони леденице или снег, сноси прекршајну одговорност, а ако неком пешаку нешто деси, може и кривично да одговора.

Из градске инспекције наглашавају да ће интензивно контролисати примену Одлуке о комуналном реду.

Велику опасност представља и снег који, због топљења клизи са кровова, па би зато пешаци требало да воде рачуна куда пролазе.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *