Ликовна радионица „Слика“ у оквиру 16 дана активизма против насиља над женама

Центар за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“, поводом 16 дана активизма против насиља над женама, организовала је ликовну радионицу под називом „Слика“ у којој су учествовале бивше и актуелне кориснице Сигурне куће, чланице Надиних сусрета, запослени и остали корисникци Центра „Кнегиња Љубица“.

Радионицу на тему „Насиље у породици“, водио је уметник из Београда, Петар Мошић.

„Слика“ је симболичан назив радионице осмишљене од стране уметника који се дужи период баве проблематиком насиља у породици.

Центар за развој услуга и социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ желео је да, кроз низ активности, прикаже своју борбу против насиља.

Циљ радионице је да, кроз ликовне елементе, кориснице Сигурне куће увиде да будућност може бити другачија и да свако ко је доживео насиље превазиђе ту трауму.

Изложба радова са радионице „Слика“ биће отворена 10. децембра у 18 сати у кафеу „Обломов“, који се налази у улици Бранка Радичевића.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *