Статус енергетски угроженог купца важи до краја календарске године

У Крагујевцу je право на стицање статуса енергетски угроженог купца у 2019. години стекло 1.627 грађана, који су се изјаснили за грејање на природни гас или електричну енергију.

Статус енергетски угроженог купца због здравственог стања у овој години добило је 34 корисника. Укупан број енергетских корисника у 2019. години је нешто мањи него претходне године.

Право на стицање статуса енергетски угроженог купца у овој години стекло је 1.627 социјално угрожених грађана који су се изјаснили за природни гас или електричну енергију.

Од тог броја, чак 95 одсто изјаснило се за остваривање права на повлашћену струју. Статус енергетски угроженог купца због здравственог стања, од 2017. до 2019. године, стекло је 125 лица.

У овој години 34 корисника добило је право повлашћеног купца. Право на статус угроженог купца имају и корисници дечијег додатка, који захтев подносе Одељењу за друштвену бригу о деци.

Уз захтев се доставља и копија решења којим је признато право на дечији додатак.

Статус енергетски угроженог купца важи до краја календарске године, без обзира на то када је донето решење о његовом стицању.

Постојеће олакшице важе до краја године и због тога би требало обновити захтеве за 2020. годину како би се попуст добио и за јануарски рачун.

Месечно се добија од 120 до 250 бесплатних киловата струје, а током грејне сезоне и 75 кубних метара гаса.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *