Линије градског превоза у Крагујевцу доступне на Гуглу

Граду Крагујевцу је додељено признање за изузетне резултате у отварању података у области јавног превоза на Смарт Сити фестивалу који је одржан у Београду.

Захваљујући пројекту, на Гугл мапама, доступне су све линије градског и приградског превоза, што Крагујевац сврстава уз раме са светским метрополама.

Крагујевац је на трећем Смарт Сити фестивалу добио престижне награде за дигитализацију јавних сервиса у области јавног превоза на територији града Крагујевца.

Награду је примио Зоран Ђоровић, директор БИЦ-а и координатор на пројекту, који је и представио процес отварања података, примену Гугл Трансит система, као и активности које град Крагујевац спроводи и планира у домену Смарт Сити решења.

Крагујевац је прва и тренутно једина локална самоуправа у Србији која има свој портал отворених података о потрошњи енергије у јавним зградама.

Посетиоци овогодишњег Смарт Сити фестивала имали су прилику и да се упознају са набољим праксама у области паметних градова у Србији, али и у региону и у Европи.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *