Листу Верољуба Стевановића напустило 6 од 17 одборника

Председник странке Заједно за Шумадију Верољуб Стевановић на конференцији за медије анализирао је предизборну кампању и резултате протеклих локалних избора, представио тренутну ситуацију у Крагујевцу и најавио планове коалиције за наредни период.

Листа „Сви на ову страну“ која је на локалним изборима освојила 17 мандата у градском паралменту имаће шест одборника мање, који ће формирати посебну одборничку групу.

Заједно аз Шумадију наставља опозиционо деловње у градској скупштини.

Председник заједно за Шумадију Верољуб Стевановић оценио је на конференцији за новинаре, да у Крагујевцу и даље изостају инвестиције, догађаји из културе и спортска дешавања што су, између осталог, и били разлози за излазак ове коалиција на локалне изборе са 100 нових пројеката.

Стевановић је нагласио да је Заједно за Шумадију водила коректну кампању и да су, по резултатима на терену, очекивали победу.

Заједно за Шумадију ће са 11 одборника опозиционо деловати у Скупштини града Крагујевца, јер је странку напустило 6 одборника који ће формирати посебну одборничку групу.

У Заједно за Шумадију наглашавају да ће се у наредном периоду борити за то да се изборни закон промени, да се локални избори не одржавају истовремено са парламентарним, да власници мандата буду странке, као и да носиоци листа буду из средине у којој се избори одржавају.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *