Привремена Ковид болница на Шумадија сајму

Прва привремена ковид болница биће смештена на Шумадија сајму.

Епидемиолози Института за јавно здравље и Кризни штаб града Крагујевца, на основу инструкција републичког Кризног штаба, одлучили су да хала Шумадија сајма у наредном периоду буде претворена у привремену болницу.

У привременој болници биће смештени пацијенти са лакшом клиничком сликом, како би се растеретили болнички капцитети.

Простор од око 1500 квадрата биће преграђен параванима и располагаће са око 200 постеља.

У току је опремање, а простор ће за пријем пацијената бити спреман почетком недеље.

Крагујевачки Клинички центар који има неколико специјализованих ковид клиника свакога дана хоспитализује најтеже пацијенте са корона вирусом.

Број оболелих расте, па је градски Кризни штаб, на основу инструкција епидемиолога Института за јавно здравље и републичког Кризног штаба, у кординацији са Војском Србије почео са опремањем привремене болнице на Шумадија сајму која ће примати пацијенте са лакшом клиничком сликом.

Од идеје да се привремена ковид болница отвори у Дому за ученике средњих школа „Артем“ се одустало јер су услови, по оцени струке, неупоредиво бољи на Шумадија сајму.

Градски Кризни штаб свакодневно прати епидемиолошку ситуацију у Крагујевцу и у сарадњи са здравственим радницима настоји да предузме све неопходне мере како би се спречило ширење заразе.

Запослени у Дому ученика средњих школа „Артем“ допремили су око 200 постељина на Шумадија сајам, а током викенда кревете ће допремити Војска Србије.

Сајамске манифестације које су планиране на Шумадија сајму – Сајам лова и риболова који би требало да буде одржан у августу и Шумадијски сајам пољопривреде, који се традиционално организује почетком септембра, планираће се у складу са развојем епидемиолошке ситуације у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *