Локали у затвореним пијацама поново раде

Уредбом Владе Републике Србије о додатном ублажавању мера, у складу са епидемиолошком ситуацијом од 27. априла дозвољен је рад пијаца у затвореном простору.

Радно време пијаца је од 7 до 15 часова.

Сви закупци су у обавези да носе заштитну опрему и користе дезинфекциона средства која су постављена на улазу.

Од данас поново раде локали у пијаци на Аеродрому.

Стара слика на затвореној пијаци на Аеродрому која подсећа на период пре увођења ванредног стања.

Сви локали поново раде а тезге су пуне разноврсне робе.

У циљу спречавања ширења корона вируса у затворен простор тржнице улази ограничен број купаца а на самом улазу свако ко уђе има рукавице и маску.

Како би се мере безбедности од ширења инфекције подигле на највиши ниво Јавно комунално предузеће “Шумадија” организовало је дежурство запослених који имају прскалицу са дезинфекционим средством које примењују приликом уласка сваког купца у пијацу.

У тржницу улази само ограничен број људи како би могла да се примењује социјална дистанца.

Закупци локала изражавају задовољство јер су се вратили послу и старим муштеријама.

Задовољни су и продавци који продају робу на тезгама.

Радно време пијаца је од 7 до 15 часова.

Сви закупци су у обавези да носе лична заштитна средства за лице и руке, а дезинфекциона средства биће постављена испред улаза у пијацу.

Тезге су пуне робе а понуда је и овог пролећа веома разноврсна.

На питање да ли су цене остале исте или има поскупљења појединих производа који се продају на пијацама добили смо различите одговоре.

Из јавно комуналног предузећа “Шумадија” апелују на суграђане који долазе на крагујевачке пијаце да се придржавају прописаних мера превенције, да држе социјалну дистанцу приликом обављања куповине, а све у циљу спречавања ширења вируса, као и омогућавања рада пијаца.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *