Локална администрација по угледу на ЕУ

Град Крагујевац и Стална конференција градова и општина у септембру ће закључити Меморандум о сарадњи, ради реализације програма Подршка локалним самоуправама на путу придруживања Европској унији.

То је заправо пакет подршке чија ће имплементација у наредне две године допринети унапређењу квалитета услуга, дијалога заинтересованих страна и ефикасности локалне администрације.

Меморандумом се успоставља сарадња између Сталне конференције градова и општина – Савеза градова и општина Србије и Града Крагујевца.

Пакет подршке помоћи ће локалним властима у подизању нивоа ефикасности рада, унапређењу капацитета и пружању услуга на иновативан, ефикасан и одржив начин, у складу са стандардима Европске уније.

Пакет подршке обухвата непосредан ангажман стручњака, организовање обука, радионица, семинара као и других видова подршке градовима и општинама у области унапређења пословне климе на локалном нивоу.

Посебна пажња биће посвећена европским интеграцијама, родној равноправности и доброј управи, укључујући и унапређење транспарентности и борбу против корупције.

Програм финансира Влада Шведске, а спроводи Стална конференција градова и општина у партнерству са Шведском асоцијацијом локалних власти и региона.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.