Припрема зимнице у пуном јеку

Сезона припреме зимнице у пуном је јеку. На крагујевачкој Зеленој пијаци, понуда поврћа је богата, а цене варирају у зависности од квалитета.

Килограм паприке кошта од 35 до 120 динара, краставаца од 60 до 80, а парадајза од 40 до 80 динара.

Цена килограма црног лука износи 50, а белог око 400 динара, док килограм купуса кошта 30 динара.

На крагујевачкој зеленој пијаци велика је гужва, посебно око тезги на којима се продају паприка, парадајз, краставчићи и купуса.

Вредне домаћице припрему зимнице почеле су средином августа, али увек постоји још нешто што би могло да се дода.

Цене поврћа су у рангу прошлогодишњих и, како кажу продавци, нема негодовања оних који купују.

Зимница се не може замислити без ајвара. Због тога је потражња за паприком велика.

Слична је ситуација и са карфиолом и шаргарепом, неизоставним елементима такозване „шарене салате“.

Где ће испећи паприку, један је од проблема са којим се сусрећу наши суграђани који припремају зимницу.

За оне који имају кућу или викендицу у приградским насељима то није проблем, док они који немају ту могућност, импровизују на тераси, подрумским просторијама или испред зграде

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *