Сезона припреме зимнице у пуном је јеку. На крагујевачкој Зеленој пијаци, понуда поврћа је богата, а цене варирају у зависности од квалитета.
Килограм паприке кошта од 35 до 120 динара, краставаца од 60 до 80, а парадајза од 40 до 80 динара.
Цена килограма црног лука износи 50, а белог око 400 динара, док килограм купуса кошта 30 динара.
На крагујевачкој зеленој пијаци велика је гужва, посебно око тезги на којима се продају паприка, парадајз, краставчићи и купуса.
Вредне домаћице припрему зимнице почеле су средином августа, али увек постоји још нешто што би могло да се дода.
Цене поврћа су у рангу прошлогодишњих и, како кажу продавци, нема негодовања оних који купују.
Зимница се не може замислити без ајвара. Због тога је потражња за паприком велика.
Слична је ситуација и са карфиолом и шаргарепом, неизоставним елементима такозване „шарене салате“.
Где ће испећи паприку, један је од проблема са којим се сусрећу наши суграђани који припремају зимницу.
За оне који имају кућу или викендицу у приградским насељима то није проблем, док они који немају ту могућност, импровизују на тераси, подрумским просторијама или испред зграде
Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.