Локална партнерства за запошљавање рањивих група

„Локална партнерства за запошљавање рањивих група“ назив је пројекта који град Крагујевац реализује у сарадњи са Развојним бизнис центром.

Циљ пројекта је унапређење социјалне укључености жена и младих без квалификација у Крагујевцу, кроз повећање прилика за запошљавање и њихове боље конкуретности на тржишту рада. Пројекат финансира Влада Швајцарске кроз развојни програм „СВИС ПРО“.

У оквиру програма мера којима се унапређује процедура за финансирање пројеката организација цивилног друштва, градовима и општинама у Србији пружена је подршка да развију и унапреде неопходне процесе и прописе који се односе на финансирање локалних пројеката чији су носиоци организације цивилног друштва.

За десет локалних самоуправа у Србији, Швајцарска влада обезбедила је бесповратних 70.000 евра.

Ова је само једна од активности коју Влада Швајцарске финансира кроз развојни програм СВИС ПРО, у циљу социјалне укључености локалних рањивих група.

Крагујевцу је одобрен новац за реализацију пројекта „Локална партнерства за запошљавање рањивих група“.

Носилац пројекта је Развојни бизнис центар Крагујевац, који има вишегодишње искуство у припреми и реализацији програма намењених повећању запошљивости младих и других припадника рањивих група.

Пројекат који ће трајати осам месеци има за циљ да подстакне социјалну инклузију и повећа шансе за запошљавање неквалификованих жена и младих из Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Ива Илић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.