Шта су иновациони ваучери?

Предствници Фонда за иновациону делатност на Факултету инжењерских наука представили су програме подршке иновативним активностима која предузећа остварују у сарадњи са научноистраживачким организацијама.

Реч је о плану сарадње науке и привреде, кроу увођење иновационих ваучера. Фонд је определио 2,5 милиона евра за подршку иновативним активностима.

Програм сарадње науке и привреде осмишљен је да подстакне предузећа из приватног сектора и јавне научно истраживачке организације да реализују заједничке услуге односно иновативне технологије са тржишним потенцијалом.

Кроз програм Фонд за иновациону делатност пружа финансијску подршку иновативним технолошким пројектима са јасном визијом развоја и дефинисаним пословним моделом и стратегијом комерцијализације.

Корисници средстава су конзорцијуми сачињени од приватних предузећа и научноистраживачке институције.

Иновациони ваучери представљају једноставан финансијски подстицај намењен малим и средњим предузећима, да користећи услуге научно истраживачког сектора, подигну ниво иновативности својих производа и постану конкурентнији на тржишту.

Фонд за иновациону делатност реализује пет програма којима подржава развој иновативних технологија и унапређује везе између истраживања, технолошког развоја и привреде.

Фонд за иновациону делатност је до сада уложио 15,4 милиона евра у више од 240 иновативна пројекта малих и средњих предузећа и научноистраживачких организација.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *