Локална пореска администрација шаље опомене за дуговања

Рок за уплату обавезе за други квартал годишњег пореза на имовину за 2021. годину за пореске обвезнике – физичка лица, предузетнике и правна лица је 17. мај.

Локална пореска администрација позива дужнике да измире своје обавезе, јер ће током овог месеца пустити опомене за неке од претходних пореских дуговања, а после тога ће кренути у поступак принудне наплате. 

Порез на имовину се плаћа четири пута годишње.

За први квартал 15. фебруара, други 15. маја, трећи 15. августа и четврти 15. новембра.

Квартално плаћање пореза на имовину је најсигурнији начин измиривања обавезе према пореској управи, а свако кашњење у плаћању изазива камату што повећава порески дуг.

Локална пореска администрација позива дужнике да измире своје обавезе како не би ризиковали поступак принудне наплате. 

Репрограм је могућ у сваком тренутку, а уколико порески обвезник редовно измири све своје рате репрограма и текуће обавезе које стижу по кварталима, стиче услов за отпис 50 одсто камате.

Рок за уплату обавезе за други квартал годишњег пореза на имовину за 2021. годину за пореске обвезнике – физичка лица, предузетнике и правна лица је 17. мај.

Према Закону о порезима на имовину, порез се плаћа тромесечно, у року од 45 дана од почетка тромесечја.

Физичко лице по решењу о утврђивању пореза на имовину за 2021. годину има обавезу да у року од 15 дана од дана пријема решења плати позитивну разлику између доспеле кварталне обавезе по том решењу и аконтационо плаћене обавезе.

Редовним и благовременим измиривањем пореза обвезници избегавају обрачун и наплату законом прописане камате због кашњења у плаћању, као и покретање прекршајног поступка.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *