Обележен Национални дан добровољних давалаца крви

Акцијом добровољног давања крви у просторијама Градске организације Црвеног крста обележен је 11. мај – Национални дан добровољних давалаца крви.

Акцији се одазвао велики број Крагујевчана махом средљњошколаца. Прикупљено је више од 60 јединица крви.

Просторије Црвеног крста биле су мале да приме све који су се одазвали акцији којом је обележен Национални дан добровољних давалаца крви.

Због тога су активисти Црвеног крста били принуђени да тестирања обављају и на отвореном.

Велики допринос акцији дале су крагујевачке школе: Прва крагујевачка гимназија, Медицинска школа „Сестре Нинковић“ и Прва техничка школа.

Млади Крагујевчани показали су хуманост и жељу да помогну онима којима је то најпотребније чиме су, на прави начин, увеличали обележавање Националног дана добровољних давалаца крви.

У Градској организацији Црвеног крста задовољни су бројем давалаца крви.

Акцији се одазвало више од 90 Крагујевчана, углавном матураната, а прикупљене су 64 јединице драгоцене течности.

Градска организација Црвеног крста је за све даваоце крви припремила пригодне поклоне, а они којима је 11. маја рођендан на поклон су добили ранац.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *