СНС: Лоша културна политика Општине Топола

Представници Српске напредне странке у Тополи нису задовољни начином на који актуелна власт у овој општини води политику у области културе.

У знак протеста, драматург Драгана Бошковић на данашњој конференцији за новинаре вратила је награду коју јој је Општина Топола доделила за изузетан допринос у развоју културе за 2008 годину.

Одлуку да Општини Топола врати награду, драматург Драгана Бошковић сматра моралним чином.

То је, како је навела, учинила због неадекватног избора селектора и чланова жирија Фестивала дуодраме који се година одржава у Тополи.

Она је, иначе, докторирала драматургију у Паризу, радила је као позоришхи критичар у листовима Данас, Време и Вечерње новости и била уредник Драмског пограма РТС-а.

Добитница је бројних награда, мећу којима је и награда за допринос развоју културе у Тополи.

Одборници Српске напредне странке тврде да су многе културне манифестације, које имају дугу традицију, угашене и да је у локалној средини спроведено систематско отпуштање запослених у овој области.

Представници Српске напредне странке у Тополи сматрају да би ова општина требало да интензивније ради на унапређењу културе, уместо што, како наводе, манифестације и програме који су препознатљиви не реализује због политичке острашћености.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *