Мачија посла!

Редакцији Телевизије Крагујевац данас су се обратили полазници школе страних језика “Серболаб” са необичном молбом.

Наиме, до прозора ове школе, која се налази на трећем спрату Тржног центра Раднички, данима допире тужан звук беспомоћне мачке која не може самостално да се спусти са високих крошња липе која се налази у непосредној близини Радничког.

Полазници ове школе наводе да су се обратили свим дежурним службама, почевши од Ватрогасаца, Зеленила, Чистоће, Зоохигијене, Удружења Шапица. Испоставило се да нико није надлежан да помогне овом бићу.

Беспомоћна мачка данима је на висини, у крошњи високе липе која се налази између Тржног центра Раднички, и да апсурд буде већи зграде Ватрогасаца.

Полазници школе страних језика која се налази на трећем спрату Радничког, кажу да у почетку нису придавали значај њеним тужним вапајима, али да се из дана у дан понављао исти звук.

Видевши је на дрвету, покушали су са пролазницима да јој помогну, међутим због висине нису успели да је спусте. В
ерујући да ће се одазвати бројне градске службе, редом су обавештавали сва предузећа којих су се сетили. Међутим, нико није реаговао.

Дежурни диспечар Ватрогасне службе Телевизији Крагујевац одгворио је да нису надлежни, а техничко одељење градског Зеленила потврдило нам је да су упознати са проблемом, али и да су у овом тренутку беспомоћни попут заглављеног бића, јер дизалица не ради.

Све и да је било воље, високих мердевина, прописа и дизалица, и да је животиња спуштена, отвара се нови проблем.

Шта са њом, јер Зоохигијена нема услове да удоми на дужи период мачке, већ само псе. У овом случају, надлежност служби замршена је попут грана у којима се нашла беспомоћна животиња, данима без воде и хране.

У поподневним сатима Градско Зеленило обезбедило је дизалицу, раднике, акцију покушаја спашавања пратиле су и камере и велики број заинтересованих пролазника, али све је завршено муњевитом брзином. Мачка се преместила на још више гране.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *