Пуне чекаонице амбуланте на Аеродрому

Услуге амбуланте на Аеродрому користи око 18.000 пацијената из овог насеља, али и из неколико околних села.

У овој здравственој установи дневно се прегледа од хиљаду људи, а респираторне инфекције и вируси карактеристични за ово доба године, додатно оптерећују њен рад. Чекаоница је пуна пацијената.

У чекаоницу амбуланте на Аеродрому понекад не може да се уђе због гужве. Највећи број пацијената који долазе у ову здравствену установу станује у овом насељу, али међу корисницима здравствених услуга амбуланте на Аеродрому има и мештана Јарушица, Лужница, Чумића, Грбица и Угљаревца.

Пацијенти из околних места имају изабране лекаре у сеоским амбулантама, али они раде само у преподневној смени.

У ово доба године учестале су респираторне инфекције, али је повећан и број пацијената са стомачним вирусом, због чега је чекаоница пуна људи.

Лекари кажу да приоритет приликом пријема имају особе са високом температуром, труднице и старије особе. Због тога се на преглед, без обзира на то што је заказан, чека и до два и по сата.

Без обзира на то, на заказан термин код изабраног лекара чекање до уласка у ординацију траје и по два сата.

Услуге амбуланте на Аеродрому користи око 18.000 пацијената, а сваки лекар дневно прегледа и до 50 људи.

Код лекара периодично по рецепте долазе они који болују од хроничних болести, као и пацијенти којима су потребни упути за лекара специјалисту.

Како би била избегнута гужва у чекаоници, потребно је да пацијенти буду стрпљиви и толерантни.

Лекари сматрају да би посебну пажњу требало поклонити превентивним прегледима, у циљу спречавања развоја и ширења вируса.

На јачање имунитета свакако ће утицати и здрав начин живота, па ће одласци код лекара бити ретки, а самим тим и мања гужва у чекаоницама.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *