Македонско народно позориште пред крагујевачком публиком

На сцени Књажевско-српског театра, крагујевачкој публици, синоћ се на Јоакимфесту представом „Само глас“ представило Македонско народно позориште.

И овај комад говори о усамљености и изолацији. Изолацији због инфективне болести, али и самоизолацији усамљених људи.

Позната и цењена глумица, након раскида са балетским играчем, постаје усамљена и затвара се у свој дом, а једино друштво јој је кућни љубимац, паук Тарантула, који је, уједно, и поклон од бившег партнера.

Током потраге за љубављу, преко интернета упознаје савршеног мушкарца, али убрзо схвата да је жртва манипулатора, који уценама настоји да успостави психолошку и емотивну контролу над њом.

Представа се отвара као монодрама, али потом прелази у комуникацијски музички дуо за женски и мушки глас, мењајући стилове изражавања од драмског и музичког, до савремене оперске интерпретације.

Два партнера комуницирају само гласовима, без директног контакта, без спознаје како изгледају, користећи најстарији музички инструмент за свету – људски глас.

Поред главне глумице Звездане Ангеловске у представи се појављује и балетски играч Мирослав Митрашиновић.

Текст је написала Нина Плавањац, за режију, музику, сцену и дизајн светла је задужен Марјан Нећак, док је костиме радила Наташа Павличић.

Представа је рађена у продукцији Македонског народног позоришта.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Македонско народно позориште пред крагујевачком публиком”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.