Макридис: Пројекти у Крагујевцу су пример користи које грађани Србије имају од ЕУ

Христос Макридис, заменик шефа Одељења за Србију у Генералном директорату ЕУ за политику суседства и проширење, боравио је данас Крагујевацу и овом приликом сусрео се са представницима локалне самоуправе.

Макридис је посетио отворене терене у Великом парку, чију реконструкцију финансира ЕУ преко развојног програма ЕУ ПРО.

Заменик шефа одељења за Србију у Генералном директорату Европске уније обишао је и микро и мала предузећа која су уз подршку ЕУ набавила нову опрему како би унапредила своју производњу.

Пројекти који се спроводе у Крагујевцу су прави пример користи које грађани Србије имају од европских интеграција, рекао је Христос Макридис, заменик Шефа Одељења за Србију у Генералном директорату ЕУ за политику суседства и проширење приликом данашње посете Крагујевцу.

Макидис је заједно са замеником градоначелника Ивицом Момчиловићем обишао отворене терене у Великом парку у Крагујевцу који су реновирани средствима ЕУ у вредности од 175 хиљада евра.

Реконструкција која је обухватила изградњу кошаркашког терена, трибина, ограде као и набавку опреме је у завршној фази.

У Крагујевцу се реализују још три пројекта укупне вредности од 1,2 милиона евра.

Ревитализација и проширење индустријске зоне, израда техничке документације за мост преко Лепенице као и пројекат развоја географског информационог система. У инвестицијама је град учествовао са 15 посто укупне донације.

У наставку радне посете Крагујевцу, заменик шефа Одељења за Србију у Генералном директорату ЕУ за политику суседства и проширење посетио је и два од укупно пет предузећа чији је део пословања финансиран пројектима ЕУ ПРО.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *