Правни факултет први конституисао Савет послодаваца

Крагујевачки Правни факултет први је на овдашњем Универзитету конституисао Савет послодаваца у свом саставу, који је Закон о високом образовању императивно одредио свим високошколским установама у земљи.

На Правном факултету одржана је прва седница новог тела које чине представници правосудних установа, адвокатуре, јавних бележника, тужилаштва, универзитета а најављено је и обухватање ИТ сектора.

Први представници Савета послодаваца на Правном факултету долазе из редова струке, односно судија, адвоката, тужилаца, јавних бележника, локалне администрације.

Новина коју је законодавац прописао је да сви факултети у свом саставу са Саветом послодаваца утичу на што боље образовање младих кадрова који ће стећи академско звање и по завршетку студија радити у локалној заједници на важним и одговорним местима.

Саветодавно тело повезало је факулетете са привредом, правосудним органима, али и локалном администрацијом.

Савет послодаваца у наредном периоду формираће и остали факулетети крагујевачког Универзитета.

Изменама Закона о високом образовању из 2018. године, свака високошколска установа треба да конституише ово тело које ће стручним саветима креирати и усаглашавати студијске програме са привредом и потребама тржишта рада.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *