Максимална ангажованост зимских служби

На подручју Шумадијског округа и даље је на снази четврти степен припрвности који подразумева да су зимске службе ангажоване у максималном капацитету.

Сви путни правци су проходни, а саобраћај се одвија успорено. Путари настоје да одрже у функцији превоје на најкритичнијим тачкама односно на Светињи, Виску и Вучковици како се не би догодило да Крагујевац буде одсечен.

Све општине региона ангажовале су максимално своје службе и ситуација је под контролом. У граду Крагујевцу настављено је одржавање улица првог и другог приоритета. Данас су се чистили тротоари и сеоске деонице.

Све општине Шумадијског округа у својим срединама ангажовале су расположиве екипе, па су подручја Баточине, Тополе, Раче, Кнића, Лапова проходна, изузев појединих села и засеока које иначе мештани најчешће приватном механизацијом, односно тракторима рачисте.

Оперативни центар, зимска служба и радници на терену у сталном су контакту са мањим општинама, у случају да је потребна додатна интервенција.

Крагујевац је попут целе Србије и Европе прекривен снегом и сибирским таласом хладног ваздуха трећи дан. Виталне службе функционишу.

Улице су проходне. Возачима се и даље препоручује опрез, док јавни превоз на појединим приградским линијама вози скраћеном трасом.

Пешаци, који се ипак спретно крећу,сазнајемо на ортопедији  Клиничког центра нису данас ништа поломили. Ипак, тротоар треба савладати, јер доста је власника кућа, локала и станара који не чисте пешачке стазе.

На одржавању градског и приградског терена ангажоване су 24 екипе. Чистоћа са девет возила обезбеђује проходним градксе, приградске, данас и сеоске средине.

Сутра се очекује најхладнији дан током Сибирског таласа у овој сезони. Због тога су надлежни још једном упутили апел грађанима да се опрезније крећу како у саобраћају.

У случају потребе екипама које брину о безбедности људи и имовине наређено је подизање нивоа приправности на виши ниво.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *