Министарка незадовољна динамиком процеса озакоњења

У Србији је до сада озакоњено око 50.000 станова и кућа, што је рекордна цифра у последњих 30-ак година, али не и довољна с обзиром на то да је евиднтирано готово два милиона нелегално изргађених објеката, сматра Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Михајловић није задовољна досадашњом динамиком овог процеса и због тога најављује додатну подршку министарства локалним самоуправама, како би овај посао у наредне две године био у потпуности завршен.

Према речима потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, држава је учинила све што је било неопходно да би нелегално изграђени објекти у Србији били озакоњени, а један од основних предуслова било је поједностављење процедуре и максимално смањење трошкова који падају на терет власника објеката.

Локалним самоуправама је, како наводи, омогућено да ангажују потребан број људи, како би овај посао што пре био завршен.

Министарка је, у интервјуу за Радио телевизију Крагујевац, између осталог рекла да је изградња путне инфраструктуре основа без које не може да се разговара са потенцијалним инвеститорима.

Интервју са потпредседницом Владе и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић биће емитован на програму Радио телевизије Крагујевац у четврта, 1. марта од 20 часова.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *