Мале радионице на великим мукама

Ауто сервиси, односно све мале радионице, у Крагујевцу током претходних месец дана претрпеле су велике губитке.

Зато су очекивања за подстицајна средства од државе, за која су се пријавили, велика.

Ауто сервиси имају отежавајуће услове рада јер, како кажу аутомеханичари, понестаје резервних делова, успорена је испорука, а возачима је важно да ауто буде поуздан ослонац у обављању дневних активности које су и временски ограничене.

Аутомеханичари у периоду када је на снази забрана кретања, а самим тим и скраћено радно време могу дневно да сервисирају 3 до 4 возила, док је раније било могуће урадити од 6 до 8 сервиса.

Дневне активности грађана су ограничене до поподневних сати, па без обзира да ли користе или не, возило захтева одржавање.

Аутомеханичари кажу да је отежан рад, јер недостају резервни делови који су пристизали из иностранства, али и Београда.

Према речима Драгана Милетића, за сада се постиже дневни програм сервисирања аутомобила уколико није реч о великом квару.

Милетић каже да се пријавио за подстицајне мере које је држава омогућила предузетницима и наводи да није било проблема у процедури пријаве, као и да ће најављене мере много значити, јер је губитак за делатности попут малих сервиса претходних месец дана евидентан.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.