Мали: Пријављивање деце за 10.000 динара почиње 20. августа

Пријављивање деце млађе од 16 година за новчану помоћ државе од 10.000 динара почеће 20. августа и трајаће до 20. септембра, изјавио је потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали.

Он је казао да ће финансијска помоћ државе на коју ће имати право и деца која нису добила помоћ за младе, односно она рођена после 21. новембра 2006, бити исплаћена до 25. септембра, односно најкасније до 1. октобра.

„Пријава ће бити веома једноставна, електронски преко Управе за трезор. Биће потребно исто као и за све досадашње помоћи које смо исплаћивали. Мајке треба да унесу број личне карте, ЈМБГ, име и презиме и број рачуна, односно да се изабере банку у којој се желе да им помоћ буде исплаћена“, казао је Мали гостујући на Телевизији Прва.

Према ранијим најавама пријава за ову помоћ ће бити могућа и за самохране очеве, који ће осим поменутих података, морати да поднесу и дигитализовану копију правоснажне судске одлуке на основу које се види да сами обављају родитељско право.

Када је реч о старатељима и они ће морати да поднесу дигитализовану копију правоснажне одлуке органа старатељства којом се дете за које се исплаћује новчана помоћ ставља под старатељство, а примаоцима новчане социјалне помоћи 10.000 динара биће аутоматски исплаћено, додао је министар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *