Мали „Смаковци“ на Ђурђевданском карневалу

Ученици петог разреда Основне школе „Мома Станојловић“ ове године на Ђурђевдански карневал одлазе као чланови групе Смак.

Свако од 23-оје малишана имаће прилику да на један дан постанe Кепа, Борис, Зоран или Точак и кроз промо филм прикажу живот и дело познатих музичара.

Ученици петог разреда Основне школе „Мома Станојловић“ потрудили су се, са својом наставницом, да и ове године на Ђурђевданском карневалу буду иновативни и креативни, па су одлучили да своје време и уложени труд током распуста посвете истраживању о Смаку и свим члановима ове легендарне крагујевачке групе.

Материјал су углавном проналазили путем интернета, а сав уложени труд ће се према њиховим речима исплатити у петак на карневалској поворци.

Већ пет година основци из школе „Мома Станојловић“ са креативним маскама учествују у карневалској ђурђевданској поворци кроз град.

Разлог због ког су се одлучили да ученици на један дан постану чланови групе Смак је управо обележавање 50 година постојања овог бенда.

Уз маске које ће носити, ученици ће извести и кратак перформанс на бини код Крста, у виду имитације последњег концерта групе Смак, уз извођење једне нумере и приказ кратког видео материјала.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.