Малишани из Горњих Јарушица од 1. септембра добијају вртић

За осам малишана узраста од четири до шест година у селу Горње Јарушице, адаптира се и опрема простор у школи, у коме ће од септембра моћи да прате васпитно-предшколски програм попут вршњака из града.

Обезбеђивање вртића посебно је значајно за родитеље запослене у граду, јер су до сада обично ујутру са собом возили децу у градска обданишта.

Сада ће, при школи, имати одељење са васпитачем ПУ „Нада Наумовић“.

Извођењу радова на адаптацији простора присуствовао је члан Градског већа за образовање, Душан Алексић.

У издвојеном одељењу школе „Срета Младеновић“ у Горњим Јарушицама у току су радови на адаптацији просторија у којима ће од септембра боравити мешовита група малишана. Укупно их има 8 у селу.

Вртићка група у Горњим Јарушицама припадаће Предшколској установи „Нада Наумовић“ која ће после уређеног простора уселити мобилијар и неопходна наставна средства. Четворосатни боравак деце је бесплатан.

У образовним објектима на подручју Крагујевца у току су радови на унапређењу енергетске ефикасности, грејању и санирању мокрих чворова.

Са 80 ђака, школа у Реснику је једна од највећих сеоских. У овој школи у плану је уградња котлова. Ради се и у школи у Чумићу.

У градским школама боља енергетска ефиксасност очекује се у школи „Радоје Домановић“, докс е мокри чворови санирају у школама „Станислав Сремчевић“ и „Мирко Јовановић“.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *