Малишани из Калифорније у ОШ ,,Драгиша Михаиловић“

Основна школа „Драгиша Михаиловић“ богатија је за још два ученика.

Уна Каурин која похађа четврти разред и њен млађи брат Лука који је ђак првак дошли су са родитељима из Калифорније у Крагујевац где ће малишани наставити школовање, а породица наставити живот у нашем граду.

Малишани су се добро адаптирали на школске услове, а породица је одабрала Основну школу „Драгиша Михаиловић“ на основу добрих услова и квалитетног наставног кадра.

Разред је добро прихватио малу Уну Каурин за коју учитељица каже да има завидно знање из математике, али би требало боље да савлада језик и писање ћирилицом.

Породица Каурин се из Калифорније пре двадесетак дана доселила у Крагујевац, родни град Јоване Каурин, која је у Америци завршила средњу школу и стекла звање политиколога.

У Калифорнији су рођени Уна и Лука који су у наш град долазили само током лета.

Јована Каурин оцењује да су школски услови добри, али и да су услови за живот у Крагујевцу одлични, јер сваки пут кад дође из Лос Анђелеса примати крупне промене у граду.

Основна школа „Драгиша Михаиловић“ богатија је за још два ученика.

Имајући у виду да су Уна и Лука живели у потпуно другачијем окружењу у школи су их лепо прихватили и наставници али и другари из разреда.

Велика миграција српског становништва ка иностраним земљама је последњих неколико година интензивна.

Ретки су примери попут породице Каурин да се Срби из расејања враћају у земљу.

Крагујевац се сваке године убрзано развија, ради се на унапређењу инфраструктуре, али и на стварању доброг пословног амбијента што отвара могућност повратка наших људи из иностранства попут породице Каурин која ново породично и животно поглавље отвара у нашем граду.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *