Малишани учили како се води рачуна о здрављу уста и зуба

Централна манифестација обележавања Недеље здравља уста и зуба одржана је у вртићу „Полетарац“ на Аеродрому.

Кроз предавања, стоматолошке прегледе и дружење малишани су могли да сазнају како да воде рачуна о оралној хигијени.

Обележавање Недеље здравља уста и зуба традиционално организује Институт за јавно здравље, уз подршку града Крагујевца и других установа у граду.

Како се правилно перу зуби, како изабрати праву четкицу и како сачувати здравље зуба крагујевачки малишани из вртића „Полетарац“ могли су да сазнају на манифестацији којом је обележена Недеља здравља уста и зуба у Крагујевцу.

Циљ је да се деца што пре едукују о значају оралне хигијене.

Програм су увеличали и малишани из вртића „Полетарац“ који су припремили представу која мотивише децу да брину о здрављу уста и зуба и „разбију“ страх од одласка код зубара.

Посетама предшколским установама у граду, крагујевачки Институт за јавно здравље, у сарадњи са Заводом за стоматологију, Факултетом медицинских наука и локалном самопуправом обележава Недељу здравља уста и зуба.

Крагујевачки Завод за стоматологију има 15 ординација у граду у којима се обављају прегледи и интервенције, али и пружају савети деци и родитељима о здрављу уста и зуба.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *