Малишани вртића “Цицибан” посетили “Кутак за квалитетније старење”

Поводом “Дечије недеље”, предшколска установа “Ђурђевдан” организовала је малишанима из вртића “Цицибан”, посету “Кутку за квалитетније старење” са циљем, да се деци покаже да не постоји генерацијски јаз, и да је од великог значаја гајење међуљудских односа без обзира на године.

Међународни дан старијих особа обележава се 1. октобра од 1990. године, са циљем да се нагласи важност и прилагођавање животног окружења потребама и способностима становника трећег доба.

Главни принцип обележавања је нико не сме бити заборављен или остављен по страни.

Да генерацијски јаз не постоји, показали су малишани вртића “Цицибан” који су старијим суграђанима указали поштовање.

Локална самоуправа и ове године подржала је манифестације и потврдила посвећеност промовисању једнаког уживања свих људских права и основних слобода.

Како најстаријих, тако и најмлађих чланова друштва, односно локалне средине.

“Кутак за квалитетније старење”, броји преко 100 чланова, који током године реализује квалитетан програм, дружење и забаву и на тај начин пензионерски живот чини занимиљивијим и садржајнијим.

Овог октобра, део “Дечије недеље” је посвећена припадницима трећег доба, како би и крагујевачки малишани дали важан допринос у друштву.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *