Почела “Дечија недеља”

Под геслом “Моје право да живим срећно и здраво-за одрастање без насиља”, почела је у Крагујевцу, “Дечија недеља”.

Малишани ће до 7. октобра уживати у многобројним предавањима, радионицама, музичком и ликовном програму, дружењу и хуманитарним акцијама.

Циљ овогодишње манифестације је превенција и неговање ненасилне комуникације код деце, као и промоција дечијег стваралашта.

Обележавањем “Дечије недеље”, наставља се мисија заштите и права, која се у Србији спроводи од 1934.године, а од 1987. године дефинисана је и Законом о друштвеној бризи о деци.

На тему одрастања без насиља у предстојећој недељи биће организоване трибине, предавања, покретне игре, дружење и хуманитарне акције које су припремили предшколци установе “Нада Наумовић” и “Ђурђевдан”.

Скупштина града у партнерству са образовним, културним, здравственим и социјалним установама, подржава активности како би се ставио акценат на оно што је најважније, а то су деца.

Овогодишња “Дечија недеља” је прилика да се прикажу сви механизми превенције и заштите од насиља, али и да се предузму конкретне мере и активности, како би сва деца могла несметано да се развијају и уживају у одрастању и детињству.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *