Малишани вртића “Сунце” добили занимљиву сликовницу

Захваљујући амбасади Републике Кине, сликовница “Упознајмо вирусе и бактерије – та невидљива створења”, помоћи ће деци да сазнају шта су вируси и бактерије и како се од њих сачувати. Ову занимљиву сликовницу добили су малишани из вртића “Сунце”.

Свеобухватну сликовницу за децу о значају очувања здравља и борби против вируса и бактерија, добили су малишани из вртића “Сунце”.

Ова едукативна публикација помоћи ће деци да боље разумеју свет око себе и научити их како да се понашају у актуелним околностима.

Књиге ће добити сви предшколци и ученици првог и другог разреда у Шумадијском управном округу.

Сликовнице су малишанима уручили представници Школске управе и Шмадијског управног округа.

Уз илустративни стил Маје Веселиновић, деца ће сазнати како се њихово тело бори против вируса, које навике треба да развијају, како да се хране здраво, како да се понашају и чега да се придржавају у случају епидемије или пандемије.

Где се налазр вируси и бактерије, како настају, на који начин се размножавају, како се преносе, зашто не можемо да их видимо голим оком, само су нека питања на које ова сликовница даје одговор.

Малипшани из вртића “Сунце” су искористили прилику и објаснили како се штите од вируса.

Уз помоћ ове сликовнице, малишани ће научити да нико није заштићен од вируса – ни доктори, старије особе, деца, наши кућни љубимци, па чак ни суперхероји.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *