Асфалтирана Крфска улица у Угљешници

Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац наставља са радовима на изградњи путне инфраструктуре у Месној заједници Угљешница, асфалтирањем Крфске улице у дужини од 250 метара.

У овој години урађено је 100 улица. У буџету града Крагујевца за 2021. планирано је око 290 милиона динара за унапређење путне инфраструктуре, док је за изградњу и ревитализацију водоводне и канализационе мреже опредељено око 210 милиона динара.

Припремни радови за асфалтирање Крфске улице започети су у септембру, а данас је завршено асфалтирање улице у укупној дужини од 250 метара, односно 360 метара са уличним притокама – деловима улица Владике Валеријана и Ружице Бојовић.

За ову улицу чија је ширина око 4 метра, утрошено је око 240 тона асфалтне масе. Вредност радова је око 2,8 милиона динара.

Након сваке веће кише, шљунак којим су насипане Крфска и околне улице излазио је на асфалт и правио проблеме у саобраћају.

Разлог за то је, како кажу мештани ове месне заједнице, што су улице биле неасфалтиране.

Становници Крфске улице који су годинама чекали на решење овог проблема, коначно могу да одахну.

До краја ове године асфалтираће се и Рачанска улица у дужини од 540 метара, за шта ће бити утрошено око 450 тона асфалтне масе, у вредности око 6 милиона динара.

Радове ће, такође, изводити Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *