Мање пацијената на неуропсихијатрији

На Одељењу неуропсихијатрије крагујевачког Дома здравља, које функционише у оквиру Специјалистичко-консултативне службе, током 2020. евидентирано је мање пацијената у односу на претходну годину.

Грађани су се обраћали за помоћ углавном због анксиозности, напада панике и депресије.

Одељење неуропсихијатрије Дома здравља Крагујевац бави се лечењем и рехабилитацијом пацијената који имају проблеме са менталним здрављем.

Према речима психијатра, докторке Сузане Перовић, због пандемије корона вируса ове године евидентирано је знатно мање пацијената у осносу на претходну.

Пацијенти су се за помоћ обраћали углавном телефонским путем.

Страх и паника због пандемије корона вируса најчешћи је разлог због којег су грађани контактирали ову службу, док су се старији Крагујевчани за помоћ обраћали због дугог боравка у затвореном простору.

На Одељењу неуропсихијатрије крагујевачког Дома здравља радило се и на уобичајеној рехабилитацији пацијената са менталним сметњама.

У оквиру Одељења неуропсихијатрије постоји Саветовалиште за ментално здравље.

На ово место долази се са упутом изабраног лекара, а услуге се пружају свим пунолетним корисницима здравствене заштите који живе на територији Крагујевца.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *