Mањи број прегледа у ковид амбуланти ЗЗЗР „Застава“

У ковид амбуланти у Заводу за здравствену заштиту радника Застава, од 23. марта када је поново почела са радом, број новозаражених се константно смањује.

Међутим, број прегледа је остао исти што у овој здравственој установи правдају појавом симптома неке друге вирусне инфекције код пацијената у овом периоду.

Упркос драстичном смањењу броја новоинфицираних коронавирусом, ковид амбуланта у Заводу за здравствену заштиту радника отворена је за грађане сваког дана од 7 до 20 часова.

Од 23. марта, када је ковид амбуланта у Заводу за здравствену заштиту радника Застава поново почела са радом, дневно се прегледа око 100 грађана са симптомима коронавируса.

И док је у првим недељама сваки трећи пацијент био позитиван на ковид-19, тај број се постепено смањивао.

Последњих дана код око 10 грађана дневно открије се коронавирус.

Упркос смањењу броја новозаражених, ковид амбуланта у Заводу за здравствену заштиту радника наставља са радом, сваког дана од 7 до 20 часова.

Иако су капацитети смањени због ангажовања шест екипа у ковид систему, грађани као и до сада могу да обаве и друге здравствене прегледе.

Овај талас епидемије је блажи него претходни крајем прошле године. Тада се у овој ковид амбуланти дневно прегледало око 200 грађана и сваки трећи пацијент био је позитиван на коронавирус.

У овом периоду јављају се грађани са симптомима неких других вирусних инфекција.

Због тога се број од 100 прегледа дневно не смањује, кажу у Заводу за здравствену заштиту радника Застава.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *