Мастер рад студента ПМФ-а најбољи из области рачунарства за 2021.

Мастер рад Драгутина Остојића, студента мастер студија Информатике на Институту за математику и информатику Природно-математичког факултета у Крагујевцу, проглашен за најбољи из области рачунарства за 2021. годину, на конкурсу Математичког института Српске академије наука и уметности.

Ова престижна награда Математичког института САНУ се сваке године додељује студентима за најбољи оригинални научно-истраживачки рад, мастер рад или други писани рад из области рачунарства.

У ужи избор овогодишњег такмичења је ушло шест мастер радова. Драгутин је прву награду освојио мастер радом под називом „Примена рекурентних неуронских мрежа у обради природних језика“,

под менторством професора Татјане Стојановић, уз подршку професора Бранка Арсића, као и комисије коју су чинили професори информатике са Природно-математичког факултета у Крагујевцу, Милош Ивановић и Вишња Симић.

Ову награду је прошле године освојио Владимир Бараћ, такође студент мастер студија Информатике Института за математику и информатику ПМФ-а у Крагујевцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.