Матуранте крајем јуна очекује прослава матуре и екскурзије

Пандемија коронавируса изменила је планове матурантима, основних, средњих школа, али и времешним генерацијама које обележавају јубилеје од своје матуре.

Завршетак школске године ипак ће бити обележен, а прве прославе и екскурзије у земљи моћи ће да се реализују од јуна, уколико се школе добро и на време организују.

Овогодишња генерација матураната ипак ће имати своје најважније вече.

Од праксе да на истом месту и у исто време, матуру прослављају ученици из две, три школе, ове године се такве прославе неће реализовати.

Уз превентивне мере које се подразумевају, већина хотела распоредиће столове са шест или осам места, а не као предходних година, са 10 и 12.

Велики хотели имају могућност да организују безбедне прославе и за неколико стотина људи.

Екскурзије и наставе у природи како за матуранте тако и за остале ученике, могу да се реализују од 1.јуна до 31.августа.

То је препорука школама.

Предвиђена путовања на екскурзије моћи ће да се изведу искључиво у Србији.

Дозвола ђачких путовања уз сагласност Кризног штаба моћи ће да се реализују само уз поштовње мера безбедности и у складу са препорукама надлежних институција које су на снази у време извођења путовања.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.